APK & onderhoud

APK-keuring
APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is.

Bent u benieuwd wanneer uw auto gekeurd dient te worden? Klik hier om het te controleren.

Onderhoud
Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Autoservice van de Zande inspecteert uw auto volledig bij het uitvoeren van een onderhoudsbeurt. Daarnaast wordt elke auto na een grote of kleine beurt volledig gewassen en waar nodig gepoetst. 

Is het weer bijna tijd voor de APK-keuring van uw auto of wilt u onderhoud uit laten voeren? Plan vandaag nog online uw afpraak in.  

Apk & onderhoud bij Autoservice van de Zande

Aircoservice
Een airco beschikt over filters welke schadelijke stoffen zoals pollen en stofdeeltjes tegenhoudt. Zo blijft de lucht in uw auto schoon en fris. Daarom is het belangrijk dat deze filters schoon blijven. Daarnaast maakt uw airconditioning gebruik van een koudemiddel. Dit dient regelmatig te worden bijgevuld om drooglopen te voorkomen. Wij beschikken over de juiste apparatuur om u op weg te helpen, ook als uw airco gebruik maakt van het nieuwe koudemiddel R-1234yf.

Wilt u meer informatie over uw airconditioning? Neem dan contact met ons op.

Storingsdiagnose
Brandt er een lampje op uw dashboard, en u weet niet wat er aan de hand is? Geen paniek! Bij Autoservice van de Zande staan professionals voor u klaar om het op te lossen. In onze garage beschikken wij over modern diagnoseapparatuur, hiermee kunnen onze monteurs diagnose stellen, software updaten, sleutels inlezen, programmeren en modificaties uitvoeren.

Geeft uw auto een storing aan? Plan uw afspraak online in.

Diagnose stellen bij Autoservice van de Zande

Automaatbak spoelen
Trilt of schokt uw auto met optrekken? Schakelt uw voertuig niet fijn? Maar liefst 80% van de schakelklachten met een automatische transmissie wordt veroorzaakt door vervuiling. Laat daarom uw automaatbak reinigen en spoelen om klachten te voorkomen of in sommige gevallen zelfs te verhelpen.

Ons advies is om elke vier jaar (of elke 60.000 km) uw automaatbak te laten spoelen om problemen voor te zijn. Wilt u meer weten over het spoelen van uw automaatbak? Neem dan contact met ons op of plan uw afspraak online.